Αγία Ειρήνη: Βρίσκεται νότια της Παροικιάς, σε απόσταση 4 χλμ. από το κέντρο της Παροικιάς. Στις παρυφές της αμμουδιάς υπάρχουν αρμυρίκια και πάνω στην παραλία ένα μικρό ταβερνάκι.

Κριός: Η παραλία του Κριού (2 χλμ. απόσταση από το κέντρο της Παροικιάς), στη βόρεια πλευρά του κόλπου της Παροικιάς και στο τέρμα της Πάρου η παραλία του Άγιου Φωκά, πανέμορφη με το ομώνυμο εκκλησάκι και πολλά αρμυρίκια.

Λιβάδια: Είναι η δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία στη βόρεια πλευρά της Παροικιάς, στη θέση Λιβάδια. Είναι οργανωμένη τουριστικά, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ κατά μήκος της βρίσκονται ταβερνάκια και μπαράκια. Εδώ θα βρείτε και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Καμίνια: Μεγάλη αμμουδιά, στο βόρειο άκρο του κόλπου της Παροικιάς.

Άγιοι Ανάργυροι: Η παραλία των Αγίων Αναργύρων, αμμουδιά με λίγα δένδρα, βρίσκεται ανατολικά της Νάουσας σε απόσταση περίπου 200 μ.

Αμπελάς: Μικρή προστατευμένη αμμουδιά στο ομώνυμο ψαροχώρι, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά τηςΝάουσας. Ένα μικρό γραφικό λιμανάκι για τα ψαροκάικα της περιοχής και αρκετές ψαροταβέρνες με ωραιότατα φρέσκα ψάρια και άλλους νόστιμους μεζέδες. Στον Αμπελά υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κολυμπήθρες: Ίσως είναι η πιο διάσημη παραλία της Πάρου. Όμορφη και ήσυχη αμμουδιά, στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βράχοι από γρανίτη που έχουν πάρει διάφορες αφηρημένες μορφές, από τον ήλιο, τον αέρα και την αλμύρα της θάλασσας. Βράχοι γλυπτά, που θα ζήλευαν οι καλύτεροι γλύπτες.

Λάγγερη: Η παραλία της Λάγγερης (1,5 χλμ. περίπου από την Νάουσα), είναι όμορφη, ήσυχη αμμουδιά με ψιλή άμμο και αμμόλοφους. Μία παραλία, 2 χιλ. από την Νάουσα και προστατευμένη από τους βοριάδες. Γύρω από τους αμμόλοφους υπάρχουν κέδρα και άλλα ποώδη φυτά. Αξίζει τον κόπο να περπατήσει κανείς κατά μήκος της ακτής ανάμεσα στους κέδρους και τους αμμόλοφους.

Σάντα Μαρία: Οργανωμένη παραλία με άσπρη άμμο και γαλανά νερά, προσελκύει πολύ κόσμο. Είναι κοντά στην Νάουσα και στην λευκή αμμουδιά της βρίσκονται εκατοντάδες ξαπλώστρες με ομπρέλες, ένα beach bar και θαλάσσια σπορ. Προσελκύει κυρίως νεολαία, καθώς συνδυάζει κολύμπι, διασκέδαση και άθληση.

Πιπέρι: Το Πιπέρι είναι στο έμπα της Νάουσας. Γαλανά πεντακάθαρα νερά, ένα αλσάκι από αρμυρίκια στην παραλία και στο λόφο ξενοδοχεία με πανέμορφους κήπους. Λίγο πριν είναι το Πιπεράκι. Ένα μικρό κολπάκι με αρμυρίκια, για τους μοναχικούς.

Μοναστήρι: Η παραλία στο Μοναστήρι, απέναντι από την Νάουσα, είναι πανέμορφη, ρηχή και καταγάλανη. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ένα πανέμορφο χώρο με κυλικείο, έχει θεατράκι όπου γίνονται πολλές συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις της Πάρου και ένα χώρο όπου γίνονται εικαστικές εκθέσεις.

Όμορφη είναι και η παραλία κάτω από το μοναστήρι του Άη Γιάννη Δέτη, αλλά και τα μικρά κολπάκια έως και το γιαλό του τούρκου. Στο μοναστήρι, μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς, αλλά και με τις λάντζες.

Αλυκή: Η παραλία της Αλυκής είναι μία όμορφη και καθαρή παραλία με γαλάζια νερά, προστατευμένη από τους ανέμους και τα έντονα θαλάσσια ρεύματα, στην οποία υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Δρυός: Όμορφη παραλία, στο ομώνυμο γραφικό χωριό της Πάρου με την πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Υπάρχουν παραθαλάσσιες ταβέρνες, μπαράκια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία.

Μώλος: Απέραντη παραλία με άσπρη άμμο, πεντακάθαρα γαλανά νερά, αρμυρίκια και μια μικρή γραφική μαρίνα. Είναι ένας κόλπος, για τον οποίο “κόβουν” τους αέρηδες ο Κέφαλος και ο Αντικέφαλος. Ο χωματόδρομος που περνά από κει χωρίζει την παραλία από τον υγρότοπο του Μώλου(περιοχή Natura), όπου φωλιάζουν σπάνια είδη πουλιών. Τρία γραφικά ταβερνάκια που συμπληρώνουν το σκηνικό, προσφέρουν ωραιότατους μεζέδες και φρέσκα ψάρια. Στην περιοχή υπάρχουν και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Καλόγερος: Κοντά στον Μώλο είναι η παραλία του Καλόγερου. Ένας μικρός κόλπος με άμμο και άργιλο, όπου πολλοί κολυμβητές κάνουν θεραπεία (τα γνωστά λασπόλουτρα). Ο χωματόδρομος προς τον Καλόγηρο περνά μέσα από κέδρους και σκίνα για να καταλήξει στον κόλπο που περιβάλλεται από ψηλούς βράχους. Σύμφωνα με την παράδοση της Πάρου, από τους βράχους αυτούς είχε αυτοκτονήσει ένας καλόγηρος, εξ ου και το όνομα. Για όσους δεν γνωρίζουν, καλό θα είναι όταν περνά πλοίο να μαζεύουν τα πράγματά τους, γιατί τα απόνερα φτάνουν μέχρι τα βράχια που περιτριγυρίζουν τον κόλπο.

Λολαντώνης: Ένας πανέμορφος κόλπος, με αρμυρίκια, άμμο και βότσαλα, κοντά στο Άσπρο Χωριό.

Λογαράς: Περίπου μισό χιλιόμετρο από το Πίσω Λιβάδι, η παραλία του Λογαρά με τα αρμυρίκια στην αμμουδιά και τα ταβερνάκια της, είναι ότι πρέπει για τους λουόμενους που θέλουν να συνδυάσουν κολύμπι και φαγητό. Ο Λογαράς είναι βραβευμένος με τη Γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και άλλες παραλίες της Πάρου. Στο Λογαρά υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Φάραγγας: Ο φάραγγας με τις “φαραγγούλες” του, είναι μια παραλία οργανωμένη με πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο. Ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι βγαίνεις σε τρία πανέμορφα κολπάκια και ο καθένας επιλέγει όποιο του αρέσει.

Χρυσή Ακτή: Όνομα και πράγμα. Ένα απέραντο γαλάζιο και στην παραλία άσπρη άμμος. Η μισή παραλία είναι οργανωμένη και ένα κομμάτι της είναι ελεύθερο. Η θέση της παραλίας είναι τέτοια που πάντα πνέει ένα μικρό ή μεγάλο αεράκι. Γι’ αυτό στην παραλία αυτή γίνονται αγώνες Windsurfers. Υπάρχουν εκεί και σχολές καταδύσεων, σκι και Windsurfer, beach bar, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Είναι βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.